View Full Version : Turkish Translation
Hi,
We would like to say that Turkish Translation of KMPlayer is done for current version. Two members have worked together to complete Turkish Translation who are from our sofware translation group.
Special thanks to : Ömer Faruk PEKEL (a.k.a Pekel) and webdr.
At this point we would like to support KMPlayer in our Turkish Software forum. Also we would like to continue Turkish Translation in future.
If Turkish users have any question about KMPlayer and Turkish Translation or If they want to join KMPlayer translation, they are free to contact us by using KMPlayer Turkish support forum.
KMPVer=2.9.3.1427 beta
LangVer=2.9.3.1427 beta
(2008/02/18):[Only registered and activated users can see links]
Best Regards;
-----------------------
Turkish/Türkçe:
Merhaba,
KMPlayer'ın beta sürümünüde kapsayacak şekilde en geçerli sürümü için yaptığımız Türkçe çevirisinin bittiğini belirtmek isteriz. Bu çeviriyi yapmak için yazılım çeviri grubumuzdan iki arkadaş çalışmıştır.
Bu arkadaşlara teşekkürü borç biliriz : Ömer Faruk PEKEL (a.k.a Pekel) ve webdr.
Bu noktada sizlere daha çok yardımcı olabilmek için yazılım formumuzda KMPlayer için bir forum açtık. Ayrıca bu çeviriye gelecekte de devam etmeyi düşünüyoruz.
Eğer KMPlayer ya da Türkçe çevirisi hakkında sorularınız varsa yanıtlamaktan mutluluk duyarız ayrıca forumu kullanarak KMPlayer Türkçe çevirine sizlerde katılabilirisiniz.
KMPVer=2.9.3.1427 beta
LangVer=2.9.3.1427 beta
(2008/02/18):[Only registered and activated users can see links]
Saygılarımızla;
[Only registered and activated users can see links]
Merhaba cork,
Öncelikle verdiğiniz emeklerin boşa gitmiş olduğunu düşünmeyin lütfen sizin gibi arkadaşları daima aramızda (LT) görmek isteriz.
Ayrıca çeviri hakkında yaptığınız öneriler için de teşekkür ederiz, sürümler ilerledikçe çeviriyi daha da iyiye götürmek için bu önerilerinizi dikkate alacağız.
Kolay gelsin.
simurg
04-02-2007, 04:34 PM
Emeği geçen tüm ekibe çok teşekkür ederim.
FrankenBerries
04-08-2007, 09:18 AM
eywallah dostlar emeğinize sağlik
2.9.3.1275 beta (2007/04/30) sürümünün çevirisi eklenmiştir.
2.9.3.1275 beta (2007/04/30) Turkish translation has been added.
Hello,
It looks good but isn't the globalfontsize of the language file too small?
TerraMino
05-02-2007, 06:31 AM
"Kristallik" için öneri
Kristal karşılığı TDK sözlüğünde Billur
Billur'un sıfat anlamları arasında "Duru, temiz ve akıcı" var.
Anlamı "Duru, temiz, aydınlık, açık" olan "Berraklık" kelimesi "Kristallik" yerine kullanılsa nasıl olur.
Ses berraklığını ifade etmek için kullanılabilir diye düşünüyorum.
Hi z,
font size has been corrected to 9 and the language file is at same download location.
Merhaba TerraMino,
Bu konuyu arkadaşlarla konuşup sonraki çeviride düzenleyebiliriz, önerin için teşekkürler. :)
ciroo
05-10-2007, 05:57 PM
teşekkürler kardeş çevirdiğin için.
mormor
05-14-2007, 08:43 PM
Her indirdiğim yeni sürümdede (2.9.3.1214) yazıyor şu an en son KMPlayer 2.9.3.1282 indirdim kullanıyorum fakat sürüm açıklamasında yinede 2.9.3.1214) yazıyor sebebi ne olabilir.Son tr dil bu [Only registered and activated users can see links]
gecemavisi
07-01-2007, 08:53 PM
çeviri için teşekkürler
cannrw
08-20-2007, 02:42 AM
öncelikle elinize ve akliniza saglik ceviri icin tesekürler
ben bugün KMPlayer 2.9.3.1350 beta sürümünü indirdim ve türkce ceviriye baktim ama bazi eksiklikler var yani tamamen diger sürümlerde oldugu gibi bu sürümde hepsi türkce degil eyer bu yeni sürümdede eksikligi kapatirsaniz cok iyi olur calismalarinizda basarilar dilerim
Eksikliklerin farkındayız cannrw ancak biliyorsunuzki beta sürümleri çok çok hızlı çıkabiliyor bizde beta sürümlerinde çok önemli değişiklikler olmadıkça beklemede kalıyoruz.
Bianconero
09-13-2007, 03:45 PM
kaç aydır beta sürümde bunun full sürümü ne zaman çıkacak bir bilgi war mı ??ayrıca çeviri için teşekkürler
MAXFORUM
12-07-2007, 07:30 AM
teşekkürler arkadaşlar şuanda gözde playerım oldu.uzun zamanda vazgeçeceğimi sanmıyorum.ama bir şey istiyorum sizlerden bu playerın bir eksiği var o da görev çubuğunun üstünde ince boydan boya olacak şekilde yerleşmemesi.şimdi diyeceksiniz ki gölge moduna geçince oluyor.hayır ben o şekilde yarım boy istemiyorum boydan boya enüstte açılan yeni pencereleri sınarlandıran bir arayüz istiyorum.real player plus da olduğu gibi.eğer bunu yapabilirlerse bundan iyisi can sağlığı.umarım bu yazımı gerekli kişilere ulaşırda sesim duyulur...
saygılarımla...
Bianconero
12-08-2007, 03:21 AM
benim için de eksiği vlc playerdaki gibi etkileyici motion blur efektinin olmaması bu yüzden vlcplayer kullanıyorum :( birde qualizerı açınca filmlerde takılma oluyor vlcplayerda olmuyor.bu iki problem yüzünden soğudum kmplayerrdan.bu iki özellik düzeltilirse KMPlayer kusursuz olabilir.
zepler
12-24-2007, 05:37 AM
ellerinize sağlık, faydalı işler yapanlara saol demek kullanıcılar için borçtur...
Son güncel dil dosyasına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz. Pekel dostumuza emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.
okyanus
02-19-2008, 05:43 PM
Allah sizden razı olsun winampın tek rakibi olarak görünen KmPlayer bence winampı ikiye katlar kmpde emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim
FrankenBerries
02-22-2008, 07:38 AM
her şey için tekrardan teşekkürler
teşekkürler arkadaşlar.. sizi canı gönülden kutlarım..
Teşekkürler arkadaşlar bu çalişma için menüde eksiklik olarak bunları gördüm.
GEARSX
07-13-2008, 06:58 PM
eline saglık kardeş
çeviri yaptıgın için...
muhtesemmatrix
08-20-2008, 07:04 AM
teşekkürler
geralgin
10-05-2008, 11:59 AM
emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım..
:))
Zebani
10-12-2008, 03:07 AM
2.9.3.1432 ile sorunsuz çalışmakta tam detaylı incelemedim ama.
emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
elinize sağlık arkadaşlar ,açık kaynak kodlu olması çok güzel( gnu )
Bianconero
10-20-2008, 12:38 AM
okunacağını sanmıyorum 6 aydan 6 aya mesaj yazılıyor burda ama belki biri rast gelir...
sorunum filtreleri açınca ekranın kenarlarında renk değişikleri oluyor mor,şeffaf falan..bunun çözümünü bilen var mı ?ss koymak istedim ama ss den pek belli olmuyor.
infrasound
10-22-2008, 03:46 PM
tüm çevirmen arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkürü borç bilirim.
selamlar ve saygılar.
sametkck
10-25-2008, 04:06 AM
teşekkürler bu güzel programı Güzel dilimiz Türkçeye çevirdiğin için :)
carpediem0242
10-30-2008, 12:37 AM
emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkürler.bu programı çok seviyodum ama türkçe olmadan tam verimli kullanamıyordum.elleriniz dert görmesin
69 boss
11-10-2008, 05:29 AM
emeği geçenlere sonsuz teşekkürler saygılarımla
BalthaZar
12-13-2008, 08:34 AM
Emekleriniz için çok teşekkürler.
Seçenekler bölümünde sağ taraftaki kulakçıkların başlıklarının çevirileri olmadığı için korece gözüküyorlar, acaba onların çevirilerini veya hiç olmazsa ingilizcelerini koyabilir misiniz?
Edit: Yeni sürümde zaten düzeltmişsiniz. Harikasınız arkadaşlar :)
kathmandu
12-25-2008, 06:13 PM
vistada siyaz beyaz oluyor nasıl yapalım
karagoz19
01-14-2009, 07:31 AM
Arkadaslar KM player bende niye Turkce olmuyor?Yuklerken Turkce olarak yuklemeyi seciyorum fakat yukleme bitince Wizard language seceneginde Turkce yok.Acaba bundan mi kaynaklaniyor.Yardimci olacaklara tesekkurler...
eleman41
01-14-2009, 09:14 AM
Program yüklenirken Türkçe dili gözükmüyor ama yüklendikten sonra Türkçe oluyor.Programı kurarken İngilizceyi seçin,full install olarak kurun.Programı çalıştırıp, sağ tuşa bastığında seçeneklerin Türkçe olduğunu göreceksiniz.
Ya da Options - Advanced Menu sekmesini işaretleyin.Tekrar sağ tuşa basınca Language ( Dil ) kısmı gelecektir.29 Dilden istediğinizi seçin.
Gelişmiş Menüye geçmek için, programı çalıştırın, farenin sağ tuşuna basın,Seçenekler kısmında açılan Gelişmiş Menü üzerine gelip, işaretleyin.
eleman41
01-14-2009, 09:16 AM
The_KMPlayer_1435.rar dosyasını aşağıdaki linke yükledim.İçinde program hakkında ayrıntılı bilgi var.
karagoz19
01-14-2009, 09:29 AM
ilgine tesekkurler.Hemen deneyecegim...
desperado64
01-16-2009, 01:54 AM
slm arkadaşlar kmplayer da albüm bölümüne filmlerimi eklerdim, xp de bir sorunum oldu ve onarmak zorunda kaldım ve ondan sonra kmplayerda albüm bölümüne filmlerimi ekleyemiyorum...kmplayer kaldırıp ve internetten tekrar indirip kurdum ama yine de sorunum çözülmedi....+ sağ tık yaptığımda albüm bölümü sekmesi gözükürdü şimdi oda gözükmüyor lütfen yardım ....
eleman41
01-21-2009, 08:12 PM
--> Bilgisayarınızdaki Video Dosyalarınızı Kolayca Bulabilirsiniz
Program açıkken Ctrl+Shift+n tuşlarına beraber basın ya da Program üzerinde sağ tıkla - Yakalama - Yakalama Klasörü Seç ( Ses ve Videolarınızın Olduğu Klasörün yolunu tarif edin - Tamam. Programın sol üst köşesindeki Add Folderi tıkladığınızda, videolarınızın bulunduğu klasör gelir, tamama bastığınızda aramaya başlar. Diğer video klasörlerinizi de ayrı ayrı taratıp, albümler oluşturabilirsiniz.
İsterseniz ekranı 12 bölebilirsiniz. Farenin ortasındaki silindiri çevirerek diğer 12 videoyu da görebilirsiniz. Seyretmek istediğiniz videonun üzerine tıklamanız yeterli. ( Dikkat : Artık ekrandaki durdurma, başlatma, ileri sarma gibi tuşlar çalışmaz. Klavyenin ENTER tuşu ile Tam Ekran yapılır, YILDIZ ( * ) tuşu ile ekranınıza uygun görüntü seçebilirsiniz. Fareyi aşağı çektiğinizde kontrol paneli gelir.Fareye tıklayarak durdurup, başlatabilirsiniz. ESC basınca video durarak, simge durumuna gelir.Klavyenin Yukarı-Aşağı tuşu yada farenin silindiri ile ses kontrolü yapılır. Klavyenin sağ-sol tuşu ile ileri-geri sarılır. vs vs vs
ALT+F4 ile veya farenin sağ tuşuna ve Çıkışa basılarak program kapatılır.
adresine son versiyonu ve ayrıntılı kullanım kılavuzunu ekledim.
İsteyen çekebilir.
For the last version 2.9.4.1434, i have already uploaded Turkish Installer and some other files to necessary posts, please consider them too.
Arkadaşlar son sürüm olan 2.9.4.1434 için dil dosyasını ekliyorum, program yapımcıları bunu ve türkçe yükleyici ve de diğer çevrilen dosyalarla birlikte güncel sürüme yerleştirecektir. O zamana kadar dosyayı buradan indirip, Languages klasörüne kendiniz yerleştirebilirsiniz.
Kolay gelsin..
eleman41
02-03-2009, 06:21 PM
Paylaşımın için çok sağol
yusufbilgin
02-18-2009, 07:12 PM
bu sitede Türk kullanıcıları görmek çok güzel.
Ben tam anlamıyla KMPlayer fanatiğiyim.
İngilizcemin yetersiz olması nedeniyle forum konularına peK katılamıyorum.
çatpat ingilizcemle bişeyler anlatmaya çalışıyorum.
albüm artı biraz geliştirmeleri iyi olacak.
Hayalimdeki albüm artı photoshop ile çizdim.
Bence albüm art içinde
filmin DVD kapaklarının ve film hakkında kısa bilgi girebileceğimiz bir alanın olması gerekli.
böyle olsa tadından yenmezdi.
şu topicte konuyla ilgili resimler var. çatpat ingilizceyle ricada bulundum.
beni tercüme edebilecek arkadaş varsa, aşağıdaki linke tıklasın lütfen.
yusufbilgin
03-06-2009, 11:08 PM
Türkçe konuşmayı bilen yurdumun güzel insanları
Neredesiniz :)
Bu siteyi benden başka ziyaret eden Yok sanıyorum. :-)
ezbere
03-08-2009, 07:44 AM
teşekkürler
MaDMaxiBo
03-10-2009, 04:54 PM
For the last version 2.9.4.1434, i have already uploaded Turkish Installer and some other files to necessary posts, please consider them too.
Arkadaşlar son sürüm olan 2.9.4.1434 için dil dosyasını ekliyorum, program yapımcıları bunu ve türkçe yükleyici ve de diğer çevrilen dosyalarla birlikte güncel sürüme yerleştirecektir. O zamana kadar dosyayı buradan indirip, Languages klasörüne kendiniz yerleştirebilirsiniz.
Kolay gelsin..
Bunu 1433 te kullansam olur mu ?
O sürüm kurulumsuz olduğu için tercih ediyorum da:)
Blackout
03-11-2009, 09:03 PM
Çeviri için emeği geçenlere çok teşekkürler.
Şu anda son stabil sürüm ''2.9.4.1434'' ve son beta&rc&prerelease sürüm
''2.9.4.1435 Pre 1'' midir arkadaşlar?
KM Player kullanmaya yeni başlayan birine hangisini önerirsiniz?
Görüşmek üzere.
MaDMaxiBo
03-12-2009, 10:00 PM
Çeviri için emeği geçenlere çok teşekkürler.
Şu anda son stabil sürüm ''2.9.4.1434'' ve son beta&rc&prerelease sürüm
''2.9.4.1435 Pre 1'' midir arkadaşlar?
KM Player kullanmaya yeni başlayan birine hangisini önerirsiniz?
Görüşmek üzere.
Ben 1433 kullanıyordum kurulumsuz olduğu için ama HD filmde sorun çıkınca 1434 kurdum.
Betada da aynı sorun çıkarsa diye.
1434 te türkçe seçeneği var.dil paketine de gerek kalmıyor.Arkadaşların çevirilerini setup a eklemişler yani.
Ben şu an 1434 kullanıyorum.tavsiye ederim.hd film de izleyebiliyorum ayara gerek kalmadan.:)
lehull
03-31-2009, 06:28 AM
elinize emeğinize sağlık
yusufbilgin
05-31-2009, 06:12 AM
teşekkürler LTRK
desperado64
09-12-2009, 05:17 PM
2.9.4.1435 final çıkmış ya da sızdırılmış doğru mu?? acaba
KanmaiseR
10-08-2009, 11:52 PM
Çalışmalarınız için çok teşekkürler @LTrk.
desperado64
10-09-2009, 02:47 AM
kmplayer açıkken video,altyazı... fare ile sürükle bırak yapamıyorum :( bunu nasıl düzelticem :(
Setup Wizard Türkçe'ye çevrilmiştir. Dil dosyasını [Only registered and activated users can see links] bağlantıdan edinebilirsiniz. Arşiv içindeki KMPWiz_Turkish dosyasını çıkardıktan sonra bunu WizardLanguage klasörüne atın ve KMPSetup dosyasını çalıştırın, ilk sayfadaki dil kısmını Turkish olarak seçin.
Kolay gelsin.
okyanus
11-21-2009, 04:19 PM
Arkadaşlar KMP için Türkiye Temsilciliğine aday Türkiye kullanıcılarına özel bi site açıldı geçen hafta [Only registered and activated users can see links] siteyi desteklemeniz ve gelişmesi açısından yardımlarınızı bekliyoruz şimdiden çok teşekkür ederim
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.