View Full Version : polski lektor w kmplayer
pikaczu
12-16-2007, 06:16 PM
witam
jak zrobic polskiego lektora w kmplayer(w kmplayer jest mozliwosc), jest lektor, ale po angielsku czyta, chcialbym po polsku. jak to zrobic?
Fixer
12-16-2007, 10:41 PM
Pierw odpalasz syntezator mowy (lektora) Espressivo (im nowszy tym lepiej ja mam 1.2.2)
F2>Przetwarzanie napisów>Wielokrotne języki>Tekst do mowy
Jako silnik wybierasz expressivo
Niestety puki co to to jeszcze ze sobą nie działa jak należy :(((
Działa tylko na: AllPlayer, SubEdit-Player i CinemaPlayer
pikaczu
12-16-2007, 10:47 PM
Pierw odpalasz syntezator mowy (lektora) Espressivo (im nowszy tym lepiej ja mam 1.2.2)
niestety, ale ten syntezator jest platny, ja uzywam tylko darmowych programow, od dluzszego czasu.
mati70
04-07-2008, 11:50 PM
ja mam 1.3.2 i KMPlayer tego nie widzi
mati70
04-12-2008, 09:43 PM
wie ktoś co zrobić żeby KMPlayer widział Expressivo 1.3.2?
Kierchu
04-16-2008, 09:39 PM
Witam, a ja mam problem, którego rozwiązania w cały Google nie mogę znaleźć i dziwię się ludziom, że nic o tym nie piszą! Mianowicie: czy nikt w tej biednej Polszcze Ludowej nie próbuje odtwarzać zwykłego filmu z gazety, takiego niby za darmo, ale z parszywymi reklamami - w KMPlayer i z napisami albo z lektorem oryginalnie z gazety? Ludzie pomóżcie, jak zrobić, żeby dodać lektora lub napisy oryginalne z płyty DVD z gazety do takiego filmu?
Aha od razu z góry mówię, że nawet nie chcę słyszeć/czytać porad w stylu: "nie da rady tego zrobić w KMPlayer, musisz odpalić to w Windows Media Frajer." Nienawidzę tego Microsyfowskiego programu przesyconego reklamami. Bardzo proszę o poradę jak odpalić taki film z gazety w KMPlayer właśnie, bo to najlepszy player do filmów. Wstyd pytać o taką prostą rzecz, bo jestem średnio zaawansowanym użytkownikiem komputera, a jednak tak prosta rzecz mnie zagięła. Po prostu film odtwarza się w wersji oryginalnej, mimo że na oryginalnym, papierowym opakowaniu płyty jest napisane "polskie napisy, polski lektor" itd.
Aha i odpada użycie syntezatora mowy, o którym piszecie, bo chcę mieć ludzki głos faceta, który jest normalnie zapisany gdzieś w pliku na DVD, ale nie mogę dojść, jak go odtworzyć. Ponadto odpada użycie Windows Media Frajer, bo nawet nie chce go odpalić, pisząc, że muszę zmienić region DVD. Za przeproszeniem powiesiłbym za pewną część ciała osobę, która wymyśliła tę regionalizację filmów oraz nachalne reklamy na początku filmu.
Pokój z wami i czekam z niecierpliwością na jakąś mądrą radę.
saddam0
07-27-2008, 04:39 AM
Prośba do piszących program
Jeśli to możliwe to proszę o dorobienie portu expressivo, ponieważ w wersji 1,4 nie działa z KMPlayerem
Pozdrawiam
Ps. Robicie SUPER dobrą i ciężką robotę. Tak trzymać !!!!!
Arishay
08-06-2008, 05:24 PM
A czy kiedyś działał Expressivo z KMPlayerem..
Jak tak to jakia wersja KMP a jaka wersja Expressivo..
Ja nigdy nie widziałem aby KMPlayer współgrał z Expressivem.. ale chyba czas to zmienić..niesądzicie?
Doctor2k
08-24-2008, 11:08 PM
Witam
Aby KMP czytał napisy potrzebna jest pełna wersja Ivony, która ma zaimplementowany interfejs SAPI. Expressivo jest tańsze i nie obsługuje tego interfejsu. Testowałem KMP z ivoną i działa. Po zainstalowaniu w ustawieniach napisów TTS pojawi się obok microsoftowego syntezatora również Ivona.
pozdrawiam
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.