PDA

View Full Version : Tryb Shade-mode nie dziala.

dejko
03-19-2008, 09:50 PM
Co może być przyczyną, że nie działa tryb shade-mode?
KMPlayer - najnowszy stabilny, wersja exe
OS - Windows Vista Bussines x32
Skórka - wszystkie

Po kliknięciu na ikonę "Shade", następuje tylko jakby przeładowanie skórki i nic się nie dzieje.

Waldemar Sikorski
03-20-2008, 02:24 AM
1428/29, 1430 - stabilne, wiec ktora?
Skad sciagnales?
Jaki pakiet: pelny z instalaltorem, skompresowany czy tylko exe?
Niezaleznie od odpowiedzi-sciagnij 1428 ([Only registered and activated users can see links])
i zainstaluj. Czesc twierdzi ze 1430 ma bledy.

dejko
03-20-2008, 04:48 AM
Wersja 1428.
Ściągnięta z jakiegoś Torrenta (z oficjalnego źródła szło jakby chciało a nie mogło).
Pakiet - chyba pełny... 13,4 MB z instalatorem.

Dodam, ze w tej samej wersji zainstalowanej na komputerze z XP - Shade Mode działa bez problemu... na Viście nie działa, stąd moje pytanie. Bo nie wiem, czy nie działa w ogóle na Viście czy ja coś pochrzaniłem podczas konfiguracji.

Waldemar Sikorski
03-20-2008, 09:32 AM
Jakie skorki masz zainstalowane?
Prawdopodobnie cos jest nie tak w Twojej instalacjii - jestes jedynym z tym problemem.

dejko
03-20-2008, 04:52 PM
W tym momencie tylko default (ta czarna - bo jest jeszcze "skórka wbudowana"). Wcześniej miałem dodatkowo:
- Vista Aero
- Pureplus
- Orange Black
- Noir
- Real 11
- Realplayer 11
- Vista Blue
- Vista Mix
- Vista
- Leaf
- Vista Life
- WMP 11
Były w archiwum z instalatorem. Na żadnej z nich nie działał Shade-mode.
Teraz w folderze skons mam tylko default.

dejko
03-20-2008, 09:01 PM
No to wydaje mi się, że wiem gdzie jest błąd.

Przeinstalowałem dzisiaj KMPlayer i postanowiłem go skonfigurować od początku krok po kroku.
Po reinstalace, shade-mode działało. Po każdej zmianie sprawdzałem czy jest ok i okazało się, ze winnym jest opcja: Główne > skórka/OSC; karta: główne; "Wyłącz auto przeładowanie skórki w zależności od mediów". Po zafajkowaniu, przełącznik shade-mode nie działa.