PDA

View Full Version : Pochyła czcionka

Phoba
05-23-2008, 08:59 PM
Czesc,

Mam problem z wyświetlaniem pochyłej czcionki. Jeżeli plik z napisami jest w formacie klatkowym to wszystko jest OK - pochyłe czcionki, poprzedzone znacznikiem "/" są wyświetlanie jako pochyłe. Natmoiast jeżeli plik jest w formacie czasowym to wyświetlany jest znacznik, a czcionki nie są pochyłe. Czyli na ekranie zamiast
"Wszystko w porządku?"
widać
"/Wszystko w porządku?"
Kiedyś ktoś już tu poruszał ten problem, ale u mnie, pomimo - jak radził ktoś inny do tamtego wątku - zaznaczenia opcji "Obsługuj tagi HTML" czcionki w trybie czasowym nadal się nie pochylają (tak przy okazji - "Obsługuj tagi HTML" dotyczy chyba tylko kolorów).

Czy ktoś wie jak zmusić KMP do pochylania czcioinki w formacie czasowym?

pikaczu
05-24-2008, 03:35 AM
przy wlaczonym kmp, najedz strzalka na okno kmp, potem ppm=>napisy=>efekty napisow=>obsluga rozszerzonych funkcji

Phoba
07-26-2008, 09:42 PM
Dzięki za radę, ale....nic to nie daje :( Zarówno gdy ta opcja jest włączona, jak i wyłączona nadal mam /Jakiś tekst zamiast Jakiś tekst I co z tym robić? Konwertować wszystkie pliki czasowe na klatkowe? Pociąć się można :) Czy zainstalowane kodeki (K-Lite, ffdshow, real) mogą dawać takie blokowanie wyświetlania pochyłego tekstu???