PDA

View Full Version : Problem z polskimi napisami

ChapeL
06-04-2008, 04:02 AM
Witam,

Jak ustawic KMPlayer zeby poprawnie wyswietlal polskie znaki ? Szczerze mowiac to napisy z plikow txt wyswietla ale czesc filmow ktore mam z napisani w kontenerze mkv (Spiderman, 27 dresses) nie wyswietla ich poprawnie. Jakas rada ?

Drugie pytanie, czy jest mozliwosc zeby po otworzeniu filmu program szukal najpierw pliku txt z napisami o tej samej nazwie co plik mkv a dopiero pozniej otwieral te ktore sa w kontenerze?

Dzieki

ChapeL

Waldemar Sikorski
06-06-2008, 02:52 AM
Widze ze koledzy sa bardzo zajeci. Niestety nie uzywam napisow i nie jestem w stanie Ci pomoc. Jesli czytasz po angielsku to moze odpowiedz znajdziesz tu:
[Only registered and activated users can see links]

quidam
06-08-2008, 12:43 AM
upewnij sie, ze masz ustawiona czcionke z polskimi znakami i poprawnie wybrany wschodnioeuropejski charset:

jesli chodzi o mkv to tu duzo lepiej sprawdza sie zewnetrzny modul obslugi napisow; poprawnie interpretuje wlasciwosci czcionki (kolory, pozycje, itp.), a problemy sa jedynie z zaawansowanymi efektami jak np. karaoke i to tez nie zawsze.

upewnij sie, ze masz zaznaczone 'enable' tu:

co do pierszenstwa zewnetrznych napisow, to sprobuj ustawic pierszenstwo czytania napisow z wybranego katalogu. tu:
nie sprawdzalem z mkv, wiec nie wiem, czy zadziala.

pozdr.